Celkem úspěšná sobota

13.04.2014 08:25

    V sobotu 5. dubna se děti našeho oddílu zúčastnily dvou turnajů.

    Ve Vysočanech (okres Blansko) se konal krajský bodovací turnaj nejmladšího a mladšího žactva. V kulturním domě, jehož podlaha připomínalo ledovou plochu a teplota vzduchu byla jako na zimním stadióně, začalo nejdříve mladší žactvo.

         V této kategorii za náš oddíl bojoval Petr Svoboda. Byl nasazen jako jednička do skupiny H, kterou vyhrál. Nejdříve porazil  Marka Skálu z Moravské Slávie Brno 3 : 0 a potom Pijáčka z Hodonína 3:1. Jako vítěz skupiny, v boji mezi 32 porazil Dohnala z Řevnovic 3 : 2 a mezi šestnácti narazil na Votočku z Boskovic, kterého zdolal 3 : 1 a dostal se mezi 8 nejlepších. O postup do semifinále nestačil na Záděrovou z MS Brno a prohrál 0 : 3.

    V kategorii nejmladšího žactva reprezentoval náš oddíl Tadeáš Lesovský. Ten skončil ve čtyřčlenné skupině na druhém místě. Porazil Koberovou z Břeclavi 3 : 0 a Adama z Tišnova 3 : 1. Prohrál však s Burešem ze Strážnice 1 : 3. V dalším zápase zvítězil nad Švancarou ze Zbraslavce 3 : 1. V boji o postup do semifinále podlehl pozdějšímu finalistovi  Morávkovi ze Strážnice 0 : 3.

 

    Starší žactvo našeho oddílu se v sobotu 5. dubna zúčastnilo  otevřeného turnaje v Brně – Bohunicích. Hrálo zde celkem 21 dětí. Nejvíce se z našeho oddílu dařilo Luďku Dohnálkovi, který získal bronzovou medaili. Čtvrté místo vybojovala Aneta Vodáková, která však byla vyhodnocena jako nejlepší žákyně turnaje. Na 5. místě se umístil Tomáš Janoušek. Dětem se turnaj moc líbil. Byly velmi spokojené s organizací a s přátelským prostředím. Jsou rády, že se díky našemu bývalému hráči – Ing. Fialovi – na tento turnaj dostaly.

 

    Sobotní výsledky naznačují, že se mládežnický stolní tenis v Kloboukách stále zlepšuje a dostává se tak na solidní krajskou úroveň.