Krajské bodovací turnaje mládeže

05.03.2014 17:02

Termínový kalendář je v této části sezóny tak naplněn, že některé naše děti hrály stolní tenis 4 dny po sobě. 

Bodovací turnaj mladšího žactva

    V krásné sportovní hale v Hodoníně se konal v sobotu 1. března krajský bodovací turnaj mladšího žactva a dorostu. V kategorii mladších žáků bojoval o další důležité body Petr Svoboda a Tomáš Kalus. Petr vyhrál svoji skupinu, probojoval se mezi 32 nejlepších. Zde skončil na 9.-16. místě. V boji o nejlepších 8 hráčů podlehl domácímu Lorencovi, těsně, v pátém setu o 3 míčky, 2:3. Získal tak pro sebe, ale hlavně pro náš oddíl další důležité body. Tomáš nepostoupil ze skupiny. Kategorii dorostu jsme neobsadili.

Bodovací turnaj nejmladšího žactva a starších žáků

    Ve sportovní hale v Mikulčicích, hráli jsme zde poprvé, se konal krajský bodovací turnaj nejmladšího a staršího žactva. Hrálo se na devíti stolech a obě kategorie bojovaly současně. V kategorii nejmladšího žactva zastupoval náš oddíl Ondřej Klímek. Nevedl si vůbec špatně. Vyhrál skupinu a následující vítězství ho katapultovalo až k boji mezi nejlepších 8 soutěžících. Zde však podlehl Štěpánu Brhelovi. Je to velký talent hodonínského stolního tenisu. Ondra skončil na 9.až 16. místě a rovněž nasbíral důležité body. Škoda, že nehrál Tadeáš Lesovský. Mohlo být pro oddíl bodů víc. 

    V kategorii staršího žactva reprezentovali náš oddíl 4 zástupci. Aneta Vodáková, Luděk Dohnálek, Tomáš Janoušek a Petr Svoboda. Tomáš Janoušek postoupil ze 2. místa ve skupině mezi 32 nejlepších. Ostatní nepostoupili. Anetka Vodáková se přihlásila do soutěže útěchy a zde obsadila druhé místo.

 

    Každý zápas, každý turnaj obohacuje naše mladé stolní tenisty o nové, velmi cenné zkušenosti. Snad je v budoucnu využijí ve prospěch našeho oddílu.