Okresní přebory nejmladších žáků a žákyň a mladších žáků v Kloboukách

31.10.2013 19:54

    Ve svátek, v pondělí dne 28. října uspořádal náš oddíl stolního tenisu v tělocvičně ZŠ okresní přebory mládeže. O nejmladší chlapce se starají snad jen v Břeclavi a v Kloboukách. U děvčat jsme zastoupení neměli. Oddílů však více nebylo. Místo Klobouk bojovala o titul přebornice okresu

s hráčkami MSK Břeclav Liduška Halasová ze Šitbořic. Bojovala velmi úspěšně a získala titul nejen v soutěži jednotlivkyň, ale i v soutěži čtyřher.

    V nejmladší kategorii chlapců za nás bojovali: Ondřej Klímek  a Tomáš Baturný. Pro Tomáše to byl vůbec jeho první turnaj. Bojoval o každý míček a za to mu patří pochvala. Ondra Klímek se lepší zápas od zápasu. Nakonec se umístil na druhém místě, když celou soutěž vyhrál Fabikovič z MSK Břeclav.

    V kategorii mladších žáků bylo v soutěži 9 hráčů. Není to tedy žádná velká sláva. Byli rozděleni do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. První skupinu vyhrál náš Petr Svoboda před Fabikovičem. Ve druhé skupině byl nejlepší Stanislav Krejčiřík z MSK Břeclav před Ondrou Slavíkem ze Šitbořic.

Tito čtyři chlapci se utkali v boji o medaile.

Nakonec bylo pořadí následující:

1.   Daniel Fabikovič

2.   Stanislav Krejčiřík

3.   Ondra Slavík

4.   Petr Svoboda

Každý z nich měl alespoň jednu porážku. O umístěni rozhodovaly výsledky vzájemných zápasů. Na dalších místech byli jen chlapci z našeho oddílu.

Ondra Klímek, Tomáš Kalus, Štěpán Špaček a bratři Baturní.

    Všichni účastníci obdrželi pěkné ceny a hráči, kteří se umístili na 1. až 4. místě dostali diplomy a medaile.

    Na závěr je třeba litovat, že je na našem okrese v této věkové kategorii velmi málo oddílů, které se věnují výchově nejmladších stolních tenistů.  

    Všem hráčům našeho oddílu je třeba poděkovat za bojovnost, sportovní nasazení,  přípravu a úklid sálu. Rovněž je třeba poděkovat Ing. Pavlu Halasovi za řízení celého turnaje.

Fotogalerie: