Prázdniny jsou již minulostí

22.09.2015 22:55

    Ani o prázdninách naše mládež nezahálela. Devět dětí se zúčastnilo tréninkových kempů v Hodoníně, které se vší pečlivostí a zodpovědností vedla bývalá reprezentantka ČR Alena Vachovcová, které pomáhali Veronika Kmeťová a Jaroslav Mikeska.

        Sattelitte tour 2015

    V týdnu od 17. do 23. srpna se v Topolčanech, Havířově a Hluku konaly mezinárodní turnaje mládeže s názvem SATELLITE TOUR 2015. Akce v  Havířově a Hluku se zúčastnili také Petr Svoboda a Jiří Šubík. Konkurence byla obrovská. Zúčastnili se ji mladí sportovci z pěti zemí a také reprezentace ČR a Slovenska. Například v Hluku soutěžilo přibližně 400 stolních tenistů. V Havířově byli naši chlapci na zkušené,ale v Hluku již překvapili. Jirka Šubík skončil ve své skupině třetí, Petr Svoboda byl ve skupině druhý a postoupil dále. Celkem vybojoval 17. – 32. místo.

         V září byly zahájeny bodovací turnaje mládeže. 

    V neděli 6. hrálo starší žáctvo s dorostem ve společné kategorii v Hodoníně. Stolní tenisté byli rozděleni podle žebříčku z uplynulého roku do osmičlenných divizí. Ve třetí divizi se udržel  Jiří Šubík, Aneta Vodáková sestoupila do divize čtvrté, kterou bez ztráty bodu vyhrál Petr Svoboda. Ondra Klímek bojoval v divizi šesté a obsadil druhé místo.

         O týden později se v Praze hrál bodovací turnaj starších žáků ČR.

    I tohoto soupeření se zúčastnili Petr Svoboda a Jiří Šubík. Do bojů o medaile se nedostali, ale dařilo se jim v soutěži „útěchy“. Jirka Šubík skončil na 17. – 32. místě a Petr Svoboda se probojoval do semifinále. K postupu do finále mu chyběly dva míčky. Prohrál s pozdějším vítězem Mynářem z Lanškrouna.

Fotogalerie zde:   Bodovací turnaj mládeže ČR Praha 2015 

         Bodovací turnaj nejmladších a mladších žáků

          V sobotu 19. září  uspořádala MS Brno bodovací turnaj nejmladšího a mladšího žactva JmK. Pět našich dětí se za podpory rodičů vydalo bojovat o první body. Ve druhé divizi úspěšně hájili naše barvy Ondřej Klímek a Tadeáš Lesovský.Druhou divizi ovládli a obsadili prvá dvě místa. Ve finále se více dařilo Ondrovi, který od příštího turnaje bude hrát divizi první. Aneta Knappeová, Ondra Pilát i Lucie Pilátová se s turnaji seznamují. Důležité je to, že každý z nich minimálně jednou vyhrál a tak v krajském bodování získali pro sebe i pro oddíl důležité body. 

         Září patřilo také přátelským zápasům.

      Muži hráli na domácích stolech s Telnicí, Brnem - Bystrcí a Brnem – Slatinou. Ke hře proti mužům dostala příležitost  i mládež. Vedla si celkem úspěšně a potvrdila, že je na novou sezónu dobře připravena.

         Poslední přátelské utkání budou mladí stolní tenisté našeho oddílu hrát na domácích stolech s vrstevníky ze slovenské Skalice v pátek 25. září od 18,00 hodin. Za oba oddíly by měla nastoupit dvě družstva. Za náš oddíl bude hrát i dětí, které se nedostanou do základních sestav.