Turnaj mládeže v Kloboukách

29.05.2016 21:02

        V neděli 15. května se na turnaji mládeže sešlo 49 dětí z devíti oddílů. Tak velký počet mladých stolních tenistů na regionálním turnaji již mnoho let nebyl. Soutěžilo se ve třech kategoriích. Některé děti hrály ve dvou soutěžích.  Nejmladší žactvo (21 soutěžících), mladší žactvo (36 soutěžících) a starší žactvo (20 soutěžících).

         Náš oddíl reprezentovalo 11 mladých sportovců.  V nejmladším žactvu hráli Ema Bedřichová a Ondra Pilát. Ema to dotáhla do semifinále útěchy. Ondra za poslední měsíc udělal velký herní pokrok. Dokázal to i na turnaji. Svoji skupinu vyhrál bez ztráty setu. Ve druhém stupni se dostal až do finále. Zde bojoval s Klenovcem (MSK Břeclav). První dva sety prohrál, potom došlo k velkému obratu. Ondra zabojoval a svého soupeře, nasazeného hráče č. 1, porazil 3 : 2. Zaslouženě vybojoval svoje první vítězství na turnaji. Tento úspěch je  odměnou za jeho pracovitost, soustředěnost a vytrvalost na trénincích .

         Nejvíce soutěžících – 36 - bylo v kategorii mladšího žactva.

Za náš oddíl bojovali Tomáš Baturný, Ondra Klímek, Aneta Knappeová, Ondra Pilát,Lucie Pilátová. Svoje skupiny vyhráli Ondra Klímek a Lucie Pilátová. S nimi do bojů o medaile postoupil také Tomáš Baturný a Aneta Knappeová z druhých míst. Ostatní hráli útěchu.  Vítězem mezi mladšími se stal  Ondra Klímek, který ve finále porazil Ludmilu Halasovou ze Šitbořic. Ondra na tomto turnaji měl dobrou formu a svou hrou dokázal, že patří v této kategorii k nejlepším v JmK. Na 5. – 8. místě skončila Aneta Knappeová a 9. – 16. místo získali Tomáš Baturný a Lucie Pilátová. V soutěži útěchy to Ondra Pilát dotáhl až do semifinále.

         V odpoledních hodinách byla zahájena soutěž staršího žactva za účasti dvaceti soutěžících. I v této kategorii bojovaly děti našeho oddílu. (Baturný Jindřich, Dostál Dominik, Klímek Ondra, Knappeová Aneta, Pilát Ondra, Svoboda Petr, Šubík Jiří a Aneta Vodáková). Po vítězství ve skupinách do bojů o 1. až 16. místo postoupili Petr Svoboda, Jiří Šubík a Aneta Vodáková . Ze druhého místa ve skupině k nim přibyli Dominik Dostál a Ondra Klímek.

         Celkovým vítězem se stal Petr Svoboda, který ve finálovém zápase porazil spoluhráče z oddílu Jiřího Šubíka . V krásném posledním utkání turnaje předvedli nádherné výměny a výbornou sportovní formu. Na 5. – 8. místě se umístili Ondra Klímek a Aneta Vodáková. Aneta Knappeová vyhrála soutěž útěchy a Jindřich Baturný se v útěše probojoval až do semifinále.

         Turnaj skončil úspěchem našich dětí. Vyhrály všechny kategorie.

Přejme si, aby jejich výkonnost měla stoupající tendenci. K tomu je nutné stále poctivě trénovat a zúčastňovat se nejen mistrovských soutěží, ale také různých turnajů.

    Touto cestou děkujeme všem oddílům, které na kloboucký turnaj přijely.

Fotogalerie zde: