Vítězství v Němčičkách zajistilo "A"ku postup do kraje

09.05.2016 21:17

    V neděli 8. května úspěšně skončila pro náš „A“ tým mužů dlouhá sezóna. Kloboučtí muži si lonským vítězstvím v OP II zajistili účast v OP I pro sezónu 2015 – 2016. Jako nováček soutěže si dali za cíl bojovat o přední pozice. Družstvo doplnil Zdeněk Sedláček, který je z Boleradic, ale v uplynulých sezónách hrával za Slatinu. Příprava byla zahájena společnými tréninky s mládeží našeho oddílu a sehráním přátelských zápasů se Slatinou a Telnicí. Hned od prvního utkání bylo vidět, že naši hráči budou patřit k lepším týmům soutěže. Prokázaly to výsledky za celou sezónu. „A“ mužstvo odehrálo 22 mistrovských  utkání. V 17 zvítězilo, jednou se rozešlo se svým soupeřem nerozhodně a ve čtyřech utkáních prohrálo. Po základní části skončilo na nečekaném druhém místě a tím si vybojovalo účast v Play – Off soutěže.

    Zde nejdříve vyřadilo B tým kobylského Sokola 2 : 1 na zápasy. 

    Ve finále se utkalo se Sokolem Němčičky, který byl velkým favoritem celé soutěže. Potvrdil to hned v prvním kole finálových bojů. Naši chlapci odjeli z Němčiček s vysokou porážkou 3 : 9. V odvetě na domácích stolech celý náš tým zabojoval a rozhodující 9. bod, za nerozhodného stavu 8 : 8, získal v pětisetové bitvě nejmladší  hráč mužstva, starší žák Petr Svoboda, vítězstvím nad zkušeným Václavem Pinkasem. To ještě nikdo netušil, jak byl v celkovém hodnocení tento bod důležitý. Vyhráli jsme tedy 9:8 a stav serie srovnali na 1:1.

    S obavami, ale s velkým odhodláním, odjel náš tým k rozhodujícímu utkání do Němčiček. Zde se rozhodlo nejen o přeborníkovi okresu Břeclav, ale také o postupujícím do krajského přeboru II. třídy. Do sestavy byl opět zařazen Petr Svoboda, který se za nominaci odvděčil ziskem dvou bodů. Pavel Volek neprohrál ani jeden zápas a připsal si 3 body. Zdeněk Sedláček s jednou prohrou získal 2 body a  jeden bod si připsal Aleš Svoboda. Spolu s vyhranou "čtyřkou" získali potřebných 9 bodů a stali se vítězi za konečném stavu 9:4.

A tak mohl předseda RSST Břeclav, Ing. Pavel Halas, předal pohár za 1. místo našemu mužstvu.

    Většinu utkání hrál náš kolektiv v sestavě: Lukáš Hrabec, Zdeněk Sedláček, Aleš Svoboda, Pavel Volek ml. Do bojů zasáhl také Jaroslav Pilát a Luděk Ryšavý. V Play-Off byl do mužstva zařazen díky výborné sportovní formě i Petr Svoboda.

    Oddíl stolního tenisu byl v našem městě založen v roce 1937. Postup do KP II je krásným, předčasným dárkem k tomuto jubileu.

Fotogalerie zde: