Žebříčkové turnaje Jm. kraje

03.05.2015 10:15

    Žebříčkovými  turnaji ve všech mládežnických kategoriích skončily pro tuto sezónu stolně tenisové soutěže pořádané JmSST. Do Valtic se v sobotu 25. a neděli 26. dubna sjeli nominovaní hráči a hráčky, aby bojovali o poslední body do nasazovacích žebříčků. I náš oddíl měl po oba dny v soutěžích zastoupení. Přímou nominaci na základě celoročních výsledků si vybojovali do soutěže nejmladších žákyň Aneta Knappeová, mladších žáků Petr Svoboda a do starších žákyň Aneta Vodáková. Z nominovaných náhradníků ještě do bojů zasáhli v kategorii mladších žákyň Aneta Knappeová, starších žáků Jiří Šubík a Petr Svoboda, a dorostenek Aneta Vodáková. V každé kategorii chlapců bojovalo 12 hráčů a děvčat  bylo o dvě méně.

    Našim zástupcům se celkem dobře dařilo a je nutno říci, že kvalitně reprezentovali  náš oddíl. Tak velký počet hráčů a hráček jsme nikdy v historii v žebříčkovém turnaji JmK neměli.

Výsledky:

Nejmladší žákyně:

    Aneta Knappeová vybojovala postup do finálové skupiny a celkově byla na 5. místě. Dva zápasy prohrála 2:3 a v ostatních zvítězila.

Mladší žákyně:

    Aneta Knappeová si v bojích se staršími soupeřkami moc nevěřila a obsadila 9. místo.

Mladší žáci:

    Petr Svoboda postoupil do finálové šestky, ve které  byl jeho soupeřem i třetí hráč žebříčku ČR Radek Skála.  Celkově obsadil 4. místoV základní skupině prohrál s Morávkem ze Strážnice a  Bruknerem z Břeclavi. Postoupil do skupiny, ve které se hrálo o 1. – 6. místo.

Starší žákyně:

    Aneta Vodáková potvrdila výbornou formu. Porazila Halasovou a Koberovou a vybojovala 4. místo.

Starší žáci:

    Petr Svoboda porazil v základní skupině Lorence z SKST Hodonín a Jurase z Bzence.V boji o 7. – 12. místo porazil Cvrkala z Tišnova a prohrál se svým spoluhráčem Šubíkem a Petrem z Blanska. Nakonec vybojoval 8. místo.

    Jiří Šubík se dvěma vítězstvími skončil na 12. místě. Získal však hodnotný skalp, když v základní skupině porazil Morávka ze Strážnice.

Dorostenky:

    Aneta Vodáková bojovala v každém zápase. Se soupeřkami, mezi kterými byla i čerstvá vítězka mezinárodních turnajů v Belgii a  Francii Anežka Ilčíková z SKST Hodonín, se jí většinou  zvítězit nepodařilo. Odehrála několik vyrovnaných utkání a  získala nesmírně cenné zkušenosti, které jistě v brzké době uplatní.  Získala 8. místo.

    Závěrem lze říci, že se naši sportovci v krajské špičce neztratili a přejme si, aby nastávající sezóna byla nejméně tak úspěšná jako ta uplynulá.

V nejbližších dnech budou vydány krajské žebříčky mládeže a tam by se úspěšná sezóna našeho oddílu měla potvrdit.