Žebříčkový turnaj nejmladších a starších žáků JmK.

25.04.2016 21:26

    V Mikulčicích se v sobotu 23. dubna odehrál žebříčkový turnaj mládeže JmK ve stolním tenisu. Na dvanácti stolech bojovali o stupně vítězů nejmladší žáci a žákyně a také starší žáci a žákyně.

    Celý program byl zahájen předáním diplomů a pohárů nejlepším pěti hráčům  a hráčkám po odehrané bodovací soutěži . Za páté místo v kategorii starších žáků byl odměněn člen našeho oddílu Petr Svoboda.

    Stolní tenisté byli v každé kategorii nalosováni do dvou skupin po šesti hráčích. Ve skupině A hrál Petr Svoboda, v B skupině Jiří Šubík. První  tři z obou skupin hráli o 1. až 6. místo. Závodníci, kteří v základních skupinách skončili na 4.až 6. místě bojovali o 7. až 12. místo.

    V A skupině porazil Petr Svoboda Beránka, Petra, Bábíčka a Brhela. Prohrál však s Hromkem a postoupil do bojů o 1. až 6. místo. V B skupině Jiří Šubík porazil  Látala a Marka velmi těsně 2 : 3, prohrál s Podrazilem, po boji podlehl také Brucknerovi. Postup mezi prvních šest mu  unikl o kousek.

    Ve skupině o 1.až 6. místo  porazil Svoboda Brucknera a započítalo se mu vítězství s Brhelem. Přišel s porážkou od Hromka. Další dva zápasy prohrál shodným poměrem 2 : 3. Nejdříve s Podrazilem a následně s Polívkou.  I tak vybojoval 3. místo. Jiří Šubík porazil ve skupině o 7. až 12. místo všechny své soupeře následovně: Beránka 3 : 1,   Petra 3 : 1,  Bábíčka 3 : 0.   Díky tomuto impozantnímu závěru vyhrál skupinu bez porážky a celkově vybojoval 7. místo.

    V kategorii nejmladších žáků bojoval za náš oddíl Ondřej Pilát. Skončil  na 12. místě. Několik utkání prohrál po pětisetovém boji. Získané zkušenosti se mu budou jistě hodit. Při jeho tréninkové píli určitě přijdou i dobré výsledky. 

    Všechny  naše chlapce je třeba pochválit za předvedené výkony, za bojovnost a za výbornou reprezentaci oddílu.

    Závěrem je nutné říci, že nominaci na žebříčkové turnaje provádí JmSST na základě výsledků za celou sezónu. Už samotná nominace do tohoto turnaje je velkou odměnou.

Fotogalerie zde: