Krajský bodovací turnaj ve Strážnici

27.10.2014 20:11

 

    V říjnu se rozjela sezóna stolního tenisu na plné obrátky. Začaly mistrovské soutěže družstev a hrály se i soutěže jednotlivců.

    V sobotu 25. a v neděli 26. října pokračovaly krajské bodovací turnaje dalším kolem. Do Strážnice se sjelo v sobotu 82 mladších a nejmladších sportovců v kategorii chlapců a dívek. V této kategorii měl náš oddíl 3 zástupce. V první, tedy nejsilnější divizi, hrál Petr Svoboda. Ve třetí divizi bojoval Ondřej Klímek. Do čtvrté divize byl nasazen Tadeáš Lesovský.

    Petr Svoboda skončil celkově na 6. místě. Ondřej Klímek vybojoval 22. místo a Tadeáš Lesovský svoji divizi vyhrál a celkově skončil 25. Chlapci tak vybojovali další potřebné body nejen v soutěži jednotlivců, ale i pro soutěž oddílů. 

 

    V neděli bodovací turnaj pokračoval soutěží staršího žactva a dorostu. V kategorii staršího žactva bojovalo 32 dětí. V  dorostu jich bylo o 2 více. Náš oddíl v obou soutěžích reprezentovali Tomáš Kalus a Jiří Šubík. Tomáš prokázal zvýšenou výkonnost, která zatím bohužel nestačí na krajskou konkurenci. Při jeho poctivém přístupu k tréninku, však jeho chvíle jistě přijde. Jirka nehrál déle jako 1 rok žádný turnaj a ani žádný mistrovský zápas mužů. Na jeho výkonu to bylo znát. Jeho herní projev  se však zlepšoval v každém následujícím zápase.