Mezinárodní letní tábor ve Valticích

16.08.2015 11:00

    Ve dnech 14. – 16. srpna se ve Valticích uskutečnil Visegrad Summer Table Tenis Cup, na který byli nominováni mladí stolní tenisté čtyř zemí Visegradu. Kromě desítky hráčů regionu Břeclav se akce zúčastnil stejný počet reprezentantů Statisztiky Budapest (Maďarsko), AZS Wroclaw (Polsko) a MSK Čadca (Slovensko).

    Břeclavský region reprezentovala mládež MSK Břeclav a našeho oddílu. Účast si vybojovali Tadeáš Lesovský, Petr Svoboda a Jiří Šubík. Z důvodu zranění a zahraniční dovolené se tábora nezúčastnili ještě z klobouckého oddílu nominovaní Ondřej Klímek a Aneta Vodáková.

    Tábor začal společným odpoledním tréninkem. Druhý den došlo k celodennímu měření sil. Úroveň byla velmi vysoká. Mladší žáci MSK Čadca jsou mistry Slovenska. Budapeštský tým složený z děvčat, je základnou pro své starší spoluhráčky, které v současné době reprezentují Maďarsko. Výborní byli také hráči a hráčky Wroclawi.

    Součástí sportovního zápolení byl také turnaj ve čtyřhrách. Úmyslně byly dvojice skládány z hráčů různých zemí. Tak měl třeba Čech za spoluhráčku Poláka nebo Slovák hrál s Maďarkou. Protože dorozumívací řečí byla po celou dobu angličtina, bylo vidět že i mládež Visegradské čtyřky vstoupila úspěšně do Evropy.

    Naši svěřenci se v mezinárodní konkurenci neztratili. Získali cenné zkušenosti a také potvrdili, že se kvalita klobouckého stolního tenisu, hlavně u mládeže, stále zvyšuje. Na závěr obdrželi všichni účastníci pěkná trička a diplom.

    Uspořádání setkání mladých stolních tenistů bylo skvělou myšlenkou a organizátorům je třeba poděkovat. Pokud se bude v příštím roce akce opakovat, budou naši stolní tenisté o nominaci znovu usilovat.

Fotogalerie: 

Visegrad Summer Valtice