Okresní přebory Klobouky u Brna 2014

28.10.2014 20:15

 

    V posledních třech letech se stalo tradicí, že okresní přeboryv kategoriích nejmladšího a mladšího žactva se konají v Kloboukách. Datum bývá také stejné. Turnaj se hrává ve svátek 28. října. Nikdy doposud nebyli naši sportovci  tak úspěšní, jako tentokrát. Vybojovali tři první místa, dvě druhá a  dvě třetí.

    Úspěšný den zahájila Aneta Knappeová, která překvapivě, ale bez ztráty setu vyhrála turnaj nejmladších žákyň. Druhou zlatou medaili vybojovali ve čtyřhře Ondřej KlímekPetrem Svobodou. Ve čtyřhře byl také úspěšný Tadeáš Lesovský, který Radkem Němečkem z Břeclavi vybojoval třetí místo.

    Největšího úspěchu mladší žáci našeho oddílu dosáhli ve dvouhře. V semifinále trojici našich hráčů doplnil Tomáš Jaroš z Břeclavi. První semifinále, ve kterém nastoupil Petr SvobodaJarošem, bylo hladkou záležitostí našeho hráče. Ve druhém souboji, ve kterém hrál Tadeáš Lesovský  s Ondrou Klímkem, jsme viděli nádherný, vyrovnaný zápas, který i díky pevnějším nervům vyhrál v pátém setu Tadeáš Lesovský a postoupil do finále.

    Ve finále měl více sil Petr Svoboda, který obsadil 1. místo a stal se přeborníkem okresu Břeclav. Je škoda, že se okresních přeborů nezúčastnil Tomáš Bruckner z Břeclavi. Jeho účast by jistě zvedla úroveň celého turnaje.

    Již nyní se těšíme na příští okresní přebory této kategorie, ve které ještě jeden rok zůstávají Tadeáš Lesovský i Ondřej Klímek. Turnaje se také zúčastnil a srdnatě bojoval Ondra Pilát. Byl ze všech dětí nejmladší (2006). Jeho výkonnost se neustále zlepšuje a je pro svoji dobrou tréninkovou morálku příslibem již pro nejbližší budoucnost.

    Celkově lze účast našich sportovců na turnajích ve Strážnici  a Kloboukách hodnotit kladně. Je stále co zlepšovat, je ale na čem stavět. I díky těmto výsledkům je o stolní tenis v Kloboukách mezi dětmi stále větší zájem. V současné době navštěvuje naše tréninky 25 dětí.

Fotogalerie zde:

2014-10-28 Okresní přebory Klobouky u Brna

 

Výsledky okresního přeboru z pohledu našeho oddílu:

 

Nejmladší žákyně dvouhra:

1. Knappeová Aneta                       Klobouky

2.Vintrlíková Nela                             Břeclav

3.Janoušková Nikola                         Břeclav

 

Mladší žákyně čtyřhra:

2. Knappeová – Janoušková            Klobouky, Břeclav

 

Mladší žáci čtyřhra:

1. Klímek -  Svoboda                       Klobouky

2. Jaroš – Maněk                              Břeclav

3. Lesovský – Němeček                   Klobouky, Břeclav

3. Matějovič – Mrázek                       Kobylí

 

Mladší žáci dvouhra :

1. Svoboda Petr                             Klobouky

2. Lesovský Tadeáš                       Klobouky

3. Klímek Ondřej                           Klobouky

3. Jaroš Tomáš                               Břeclav