Okresní soutěže ve stolním tenisu mají za sebou první polovinu

27.12.2013 11:19
Polovinu mistrovských zápasů odehrála naše družstva mužů.

    Okresní přebor III. třídy hraje „áčko“. Po odehraných devíti kolech ztratilo pouze jeden bod, když na domácích stolech remizovalo s Agrotecem Hustopeče „D“. Chlapci vedou  soutěž s náskokem šesti bodů před rezervou Sokola Šakvice.

    V okresním přeboru IV. třídy hraje celkem 12 družstev.  Tuto soutěž přesvědčivě vede „béčko“ Rakvic  bez ztráty bodu . Naše „B“ mužstvo, které je až na Jaroslava Piláta, složeno z žáků je na 5. místě se ztrátou na první Rakvice „B“ 11 bodů. Chlapci se stále zlepšují a chtějí se ještě porvat o postup do vyšší soutěže. Ke konci roku byla v družstvu velká marodka. Také díky ní, prohráli v boji o 4. místo s „béčkem“ Šitbořic.

    V okresním přeboru družstev dorostu z důvodů nemocí nemají družstva odehraný stejný počet zápasů.  Naše „A“ družstvo sehrálo 5 utkání, když prohrálo s „béčkem“ MSK Břeclav a Kobylským „áčkem“. Naopak vyhrálo třikrát a to v Kobylí s domácím „béčkem“ 2 : 8, v Rakvicích  3 : 7 a v posledním zápase letošního roku porazilo celek Vranovic na našich stolech 7: 3. „B“ družstvo dorostu odehrálo zatím jen 3 zápasy. V nich získalo body jen za nerozhodný výsledek na domácích stolech s favorizovanými Šitbořicemi.  

 

    Druhá polovina soutěží mužů bude zahájena v neděli 12. ledna 2014. Dorost bude hrát až od 15. ledna. Mezi tím se někteří naši žáci zúčastní 4. ledna krajského bodovacího turnaje nejmladších a starších žáků v Hodoníně a o den později okresního turnaje mládeže v Šitbořicích.