Poslední bodovací turnaj JmK sezóny 2015 – 2016

11.04.2016 21:09

    

    V sobotu 9. dubna byla v nedalekém Hodoníně ukončena série bodovacích turnajů JmK letošní sezóny. Hodonínští jsou dobrými organizátory a tak se za jeden den při účasti asi 140 dětí odehrály společné kategorie nejmladšího a  mladšího žactva a  staršího žactva s dorostem.

    Kloboucký  oddíl reprezentovalo celkem 10 dětí a to v obou kategorií  přesně na poloviny. Děti byly tradičně rozděleny do výkonnostních osmičlenných divizí. Naše hráče bylo opět vidět a tak očekáváme bodový přísun na oddílové konto.

    Mezi mladšími vyhrál bez porážky Ondra Klímek 3. divizi a celkově vybojoval 17. místo. Tadeáš Lesovský hrál čtvrtou divizi a se dvěma porážkami se umístil na 3. místě a celkově byl 27.

    Svým výkonem potěšila Anetka Knappeová. Byla nalosována do páté divize , ve které skončila druhá a celkově byla 34. Byl vidět a předvedenou hrou potěšil Ondra Pilát, který postoupil v páté divizi mezi nejlepší čtveřici a celkově byl 36., když jeho přemožitelkou byla i Aneta Knappeová.

    V šesté divizi bodovala i zástupkyně našeho oddílu Lucie Pilátová.

    Asi v 15. hodin, po skončení soutěže mladšího žactva, byly zahájeny boje mezi staršími. Zde hrálo o body  i 5 zástupců našeho oddílu, kteří byli nalosováni do různých divizí. Úroveň mezi staršími je již velmi kvalitní. Mnozí hráči hrají nejvyšší krajské soutěže  družstev mezi dospělými. Vítězka turnaje – ukrajinská juniorská reprezentantka Solomiya Brateyko, hrající v barvách SKST Hodonín, velmi úspěšně bojovala v české extralize žen. Zajímavostí první divize bylo, že domácí SKST mělo v této skupině pět zástupců,  z toho dvě děvčata. 

    Do první divize, mezi nejlepších osm, byl zařazen i Petr Svoboda z našeho oddílu. Nejdříve prohrál se Šprtovou z Hodonína, následně se Zůkalem z Blanska a potom ještě s Brateyko. Nastal však obrat, když porazil Petra z Blanska a domácího Lorence. To ho vyneslo na celkové 5. místo. Po odečtení dvou dorostenců, kteří byli v pořadí před ním, obdržel krásný pohár za 3. místo mezi staršími žáky.


    Nejen za tento výsledek, ale i za body získané v předcházejících turnajích ČR nebo JmK, byl nominovaný na Mistrovství ČR starších žáků, které se bude konat 15. až 17. dubna v Mostě.

    Jirka Šubík byl poprvé nasazen do druhé divize. Ta byla velmi vyrovnaná. Jirka se umístil na 6. místě, což znamená, že byl celkové 14.

    Ve třetí divizi hrála Anetka Vodáková  Měla velmi těžké soupeře a celkově vybojovala 23. místo. Bratři Dostálové hráli až 6. divizi. Pro malý počet startů na bodovacích turnajích jim k zařazení do vyšší divize chyběly body. Lépe se dařilo Danielovi, který vyhrál dvě svá utkání.

    Celý turnaj končil až kolem 21. hodiny. Ukázal všem našim zástupcům, že  postavení  oddílu v rámci JmK je solidní. Odhalil však také nedostatky, které je nutné tréninkovou pílí postupně odstraňovat. Příležitost k tomu bude i o prázdninových kempech u nás v Kloboukách, Hodoníně nebo někde jinde.