Sezóna se kvapem blíží

13.09.2016 20:54

    Posledním víkendem v září bude zahájena nová sezóna. Co se událo v přípravném období? Do našeho oddílu se po 20 letech vrátil Jaroslav Kratochvíl. Na základě žebříčku JmK bude prvním  hráčem A mužstva. Starší žák Petr Svoboda přestoupil do SKST Hodonín. Bude tedy mít možnost pod  vedením zkušených trenérů Aleny Vachovcové a Jaroslava Mikesky každý den trénovat s kvalitními sparingpartnery. Současně nahlásil hostování do našeho oddílu a tak bude hrát i za kloboucké muže KP II, skupinu A. Pokud ještě hodonínský klub vyřídí Petrovi střídavý start, je velká naděje, že bude moci za tento oddíl hrát  soutěže mužů od KP I výše.

    Příprava na novou sezónu byla zahájena u mládeže  ihned po ukončení mistrovských soutěží uplynulého ročníku. Po kempu v Kloboukách se většina z nich zúčastnila kempů v Hodoníně, někteří ještě v Hluku a ve Stráži pod Ralskem.

    Na konci prázdnin se uskutečnial Satellite Tour, která se hraje v jednom týdnu ve třech různých městech za účasti hráčů z ČR ale i ze zahraničí. První turnaj byl na Slovensku v Topolčanech. Druhý se uskutečnil v Havířově a celá tour byla zakončena v Hluku.  Náš oddíl reprezentovali Jiří Šubík a Petr Svoboda.

    První záříová neděle patřila mladšímu a nejmladšímu žactvu, které odehrálo v Hodoníně svůj první bodovací turnaj JmK. Z Klobouk se akce zúčastnila Aneta Knappeová a Ondřej Pilát. Umístili se uprostřed startovního pole.

    Ve dnech 10. a 11. září se do Prahy sjela česká špička dorostu a staršího žactva, aby změřila své síly na bodovacím turnaji ČR. V sobotu bojovali o první body dorostenci, v neděli starší žáci. Z Klobouk jel na turnaj Petr Svoboda. V sobotu mezi dorostenci dokázal, že jeho výkonnostní růst stále pokračuje. Protože se ještě žádného bodovacího dorosteneckého turnaje ČR nezúčastnil, byl zařazen do skupiny B, ve které bylo celkem 98 hráčů. Po výborném výkonu se probojoval až do semifinále a obsadil 3. místo. V neděli se hrála soutěž kadetů. Zde se Petr probojoval mezi 24 nejlepších. Na víc již po vyčerpávajících sobotních bojích (končil po 21 hodině) nezbylo sil.

BTM CR Praha

    Příští bodovací turnaj se uskuteční v sobotu 17. září v hale MS v Brně. Zde se sejde nejlepší starší žáctvo a dorost JmK.

    Trénink mužů začal v pátek 2. září. Muži A mají naplánována 2 přátelská utkání s SKST Hodonín a následně doma s Telnicí. Muži B přivítají na domácích stolech brněnský klub v jehož řadách hrával náš nynější hráč Lukáš Hrabec.