Stolní tenisté bojují s termíny

15.11.2015 09:01

 

    Měsíce říjen a listopad jsou plné stolního tenisu. Hrají se mistrovské soutěže družstev, okresní přebory jednotlivců mládeže, bodovací turnaje republikové i krajské, trénuje se.

Soutěže jednotlivců.

    V sobotu 7. a v neděli 8. listopadu se hrál krajský bodovací turnaj mládeže v nedalekých Dubňanech. Nejmladší a mladší žactvo svádělo boje o umístění v sobotu. Náš oddíl reprezentovalo 5 dětí.Nejlépe se dařilo Ondrovi Klímkovi, který skončil ve druhé divizi na druhém místě - celkově 10. Čtvrtý v této divizi a celkově 12. byl Tadeáš Lesovský. Na 30. místě se umístila Aneta Knappeová, 37. byl nejmladší člen naší skupiny Ondra Pilát a proti minulému turnaji si polepšila Lucie Pilátová, která byla 45. - 48.

    V neděli hrál ve společné kategorii dorost a starší žactvo. Náš oddíl reprezentovali Petr Svoboda a Jiří Šubík. Bohužel nejela Aneta Vodáková, která byla na zájezdě v Anglii. I na tomto turnaji jsme potvrdili, že stolní tenis v Kloboukách má dobrou úroveň. Petr Svoboda po pomalém rozjezdu, kdy prohrál první dva zápasy ve druhé divizi, se rozehrál a následně porazil již všechny své soupeře. Celkově byl 13. Jirka Šubík se v poslední době dostává do velmi dobré formy. Potvrdil to i v Dubňanech. Ve čtvrté divizi prohrál jediný zápas. Po velkém boji podlehl  favorizovanému Brucknerovi 2 : 3. Celkově skončil 26. a postup do III. divize mu unikl o vlásek. Nyní čekají na naši mládež okresní přebory nejmladšího a mladšího žactva ve Valticích. Dále bodovací turnaje ČR v Blansku a Hustopečích,

Soutěže družstev.

        Nováčkem okresního přeboru  I. třídy mužů je naše "áčko". Po šesti kolech je na krásném druhém místě, když prohrálo zatím jediný zápas a to s prvními Němčičkami. Nejlépe se daří Pavlu Volkovi, který vyhrál 23 utkání a je s jedinou porážkou na druhém místě v pořadí získaných bodů.

        Také "B" tým je nováčkem v okresním přeboru II. třídy.  V současné době je na 5. místě, ale má odehrán o jeden zápas méně, než soupeři. Družstvo je složeno ze dvou mužů, které doplňují žáci oddílu. Nejlepší úspěšnost v počtu získaných bodů má starší žák Petr Svoboda, který ze 20ti utkání jen 2x prohrál. Dobře si vede i druhý starší žák - Jiří Šubík

       Nově založené "Céčko" je složeno z dětí, které doplňuje jediný muž v týmu - Lubomír Šubík. V tomto družstvu dostávají příležitost ke hře všichni hráči a hráčky, kteří jsou na soupisce. V pěti odehraných kolech náš tým vybojoval 3 vítězství a je pátý. Stoprocentní úspěšnost má Jiří Šubík, který nastoupil jen v několika utkáních. Nejvíce bodů tak pro "mládežnické mužstvo uhrál Tadeáš Lesovský, který je v tabulce jednotlivců na 3. místě.

        V divizi žen je přihlášena naše děvčata. Svá utkání hrají turnajově vždy u některého ze soupeřů. Po třech turnajích a odehraných šesti kolech jsou  na druhém místě. Nejvíce bodů získala Aneta Vodáková a Dana Straková. O další body se zasloužily Ludmila Halasová a Aneta Knappeová. Soupisku družstva ještě doplňují Anička Halasová a Lucie Pilátová.