Tento víkend se hrály další krajské bodovací turnaje - Svoboda druhý

05.03.2015 20:04
Sobota 28.2.2015

    V Mikulčicích se sešli nejmladší a mladší stolní tenisté, aby odehráli další kolo krajských bodovacích turnajů. Vzhledem k probíhajícím jarním prázdninám nebyla účast nejvyšší, ale přesto soutěžilo 45 chlapců a dívek.

    Z našeho oddílů o krajské body bojovali:

Aneta Knappeová, Ondřej Klímek, Petr Svoboda a Štěpán Špaček.

    V této sezóně jsou sportovci rozděleni do výkonnostních divizí. V pěti divizích bylo po osmi hráčích v šesté hrálo 5 děvčat. Vítězem celého turnaje se stal Tomáš Bruckner z Břeclavi. Druhé místo vybojoval Petr Svoboda, který utrpěl jedinou porážku a to právě se svým břeclavským kamarádem.

    Ve druhé divizi statečně hájil barvy našeho oddílu Ondřej Klímek. Byl druhý a obsadil tak celkově 10. místo.

    Ve čtvrté divizi se o co nejlepší umístění snažil Štěpán Špaček. Svoji skupinu vyhrál bez porážky. Ve finálové skupině o jeho druhém místě rozhodl poměr míčků. Celkově obsadil 26. místo. 

    Mezi děvčaty,v šesté divizi, hrála Aneta Knappeová. Byla na svém prvním krajském bodovacím turnaji. Celkově obsadila 42. místo. Ve své divizi však byla druhá, když 3krát vyhrála a jeden zápas prohrála.

 

Neděle 1. 3. 2015

    Dorostenci a starší žáci se sešli ke společnému měření sportovních sil v Ráječku na okrese Blansko.

    Náš oddíl v obou kategoriích  reprezentovali: 

Petr Svoboda, Jirka Šubík, Aneta Vodáková.

Dorost

    Po odehrání základních skupin byli všichni tři naši svěřenci nalosování do soutěže útěchy. Zde si nejlépe vedla Anetka, která vybojovala 3. místo .

Starší žactvo

    Naši mladí hráči se přihlásili také do soutěže staršího žactva. Vzhledem k tomu, že Anetka s Jirkou do této kategorie věkově patří a Petr je ještě mladší žák, očekávalo se, že i výsledky budou lepší než v soutěži dorostu . A to se potvrdilo. Petr s Anetkou svoje skupiny vyhráli a Jirka byl druhý. Všichni tři postopili do druhého stupně, který se hraje vyřazovacím způsobem, a tedy se dostali mezi nejlepších šestnáct.

    Nejdál se dostal Petr, který se umístil celkově na 5. až 8, místě. AnetkaJirkou byli na 9. až 16. místě.

    Celkově jde tento víkend hodnotit kladně. Naši stolní tenisté už bodují nejen v kategoriích nejmladších, ale začínají se prosazovat na krajské úrovni i v kategoriích starších. Získávají tak důležité body nejen v soutěži jednotlivců, ale i do soutěže oddílů.

    Příští krajské bodovací turnaje budou na konci měsíce března.    

 

Kompletní výsledky:

Výsledky BTM v Mikulčicích 28.2.2015 ( PDF 4MB )

Výsledky BTM v Ráječku 1.3.2015 ( PDF 715kB )

 

Fotogalerie:

2015-02-28 Turnaj mládeže Mikulčice

2015-03-01 Turnaj mládeže Ráječko