Turnaj mládeže Šitbořice 2016

10.01.2016 21:22

    Rok 2016 zahájili mladí stolní tenisté regionálním turnajem, který uspořádal v neděli 3. ledna oddíl stolního tenisu Orel Šitbořice. Hrálo se ve dvou skupinách dvoustupňovým systémem.

    Druhý stupeň byl vyřazovací na dvě porážky. Hráči se střetli ve dvou věkových kategoriích. V první společně hrálo nejmladší a mladší žactvo, ve druhé starší s dorostem. V každé kategorii bylo 12 stolních tenistů. Největší zastoupení měl náš oddíl, když jeho barvy úspěšně hájilo 10 dětí.

    Mladší kategorii ovládla hráčka domácího oddílu Ludmila Halasová před trojicí hráčů MSK Břeclav – Maněk, Němeček, Koberová. Z našeho oddílu  hráli: Tomáš Baturný, Aneta Knappeová, Ondra Pilát. Bojovali, ale na stupně vítězů nedosáhli. Turnaje se nezúčastnili spolufavorité této kategorie Ondra Klímek a Tadeáš Lesovský.

      Ve skupině starších náš oddíl reprezentovali: Jindřich Baturný,Daniel Dostál, Dominik Dostál, Petr Svoboda, Jiří Šubík, Štěpán Špaček a Aneta Vodáková. Vítězem této kategorie se stal hráč našeho oddílu Petr Svoboda. Druhý byl Ondra Slavík ze Šitbořic, který v boji o druhé místo oplatil

Jirkovi Šubíkovi porážku ze druhého stupně soutěže. Za třetím Šubíkem skončil Jaroš z Břeclavi. Páté místo vybojovala Aneta Vodáková.

    Snad se bude našim mladým stolním tenistům dařit i na dalších turnajích. Zúčastnit se chtějí bodovacího turnaje mladšího žactva ČR ve Valticích a bodovacího turnaje staršího žactva ČR v Hluku. Nominaci na krajské přebory družstev staršího žactva a dorostenek, které budou poslední víkend v lednu v Lanžhotě si, na základě dobrých výsledků, naše kolektivy také vybojovali. 

Fotogalerie zde: Turnaj mladeže Šitbořice 2015