Turnaj mládeže v Kloboukách měl dobrou úroveň

27.04.2014 11:14

    

    V sobotu 26. dubna 2014 se v tělocvičně ZŠ v Kloboukách hrál okresní turnaj mládeže ve stolním tenisu. Podle účasti bylo vidět, kde se práci s mládeží  věnují a myslí na budoucnost stolního tenisu ve svých obcích a městech. Největší a nejkvalitnější  členskou základnu má MSK Břeclav. Je dobře, že dostatek dětí pilně trénuje i v Kloboukách. Dokazují to výsledky v mistrovských utkáních, ale potvrdil to i tento turnaj. I malé výpravy z Kobylí a Šitbořic předvedly své umění a potvrdily tak, že se nemusí o budoucnost svých oddílů obávat. Škoda, že se v Hustopečích počet žáků snížil a tak na náš turnaj přijel jen Jirka Šubík, který ale potvrdil svou dobrou výkonnost.

 

Nejmladší žactvo:

    Naši hráči se předvedli v dobrém světle. Tadeáš Lesovský má  dobrou formu a potvrdil svými výsledky, že jeho nasazení,jako dvojka v kategorii nejmladšího žactva,bylo oprávněné. Až do finále všechna svá utkání zvládl bez porážky. V boji o první místo ho přehrál Fabikovič z MSK Břeclav. Ondřej Pilát byl nejmladším ze všech účastníků. Na jeho výkonu byla vidět jeho houževnatost a tak mohl již ukázat, čemu se od začátku sezóny naučil. Nezklamal. Při jeho píli se může těšit na další turnaje. Škoda, že ze zdravotních důvodů nemohl hrát Ondřej Klímek. Při jeho výkonnosti by jistě bojoval o jednu z medailí.

 

Mladší žactvo:

         V této kategorii jsme měli dva zástupce. Jsou to spolužáci Petr Svoboda a Štěpán Špaček. Svoboda v základní skupině porazil Jaroše z Břeclavi a Židka z Jevišovky. V boji o první místo ve skupině podlehl Brucknerovi z Břeclavi po velkém a nádherném souboji 2 : 3. Do finálové skupiny postoupil ze druhého místa s jednou porážkou. Tam porazil poprvé v letošním roce Ondru Slavíka 3 : 0. V posledním zápase prohrál s břeclavským Krejčiříkem 0 : 3. Vybojoval tak  zaslouženě bronzovou medaili.

    Štěpán Špaček nemá ze zdravotních důvodů tolik natrénováno jako jeho spoluhráči. Hrál pěkný stolní tenis. Umístil se na 7. místě.

 

Starší žactvo:

    Byla to nejpočetněji obsazená kategorie.  Hrálo se v šesti skupinách, ze kterých první dva postoupili do boje o medaile, ostatní hráli soutěž útěchy. Do boje mezi nejlepších 16 postoupili tři zástupci našeho oddílu, Luděk Dohnálek, Petr Blažek a Petr Svoboda. Mezi osm nejlepších se již dostal jen Svoboda, který v boji o postup do semifinále podlehl Himalovi z Jevišovky 1 : 3. Aneta Vodáková zvítězila v soutěži útěchy a potvrdila tak dobrou formu z posledních týdnů. Tomáši Janouškovi unikl postup ze skupiny mezi nejlepších šestnáct jen o vlásek. V nejdůležitějším zápase podlehl Šubíkovi z Hustopečí 2 : 3, když vedl již 2 : 0.

 

Výsledky:

Nejmladší žactvo

1.    Fabikovič (Břeclav),  2. Lesovský (Klobouky), 3. Němeček (Břeclav), 4. Halasová (Šitbořice), …..

11. Pilát (Klobouky)

 

Mladší žactvo

1. Krejčiřík (Břeclav),  2. Bruckner (Břeclav), 3. Svoboda (Klobouky),  4.Slavík O. (Šitbořice),  ……. 

7. Špaček (Klobouky)

 

Starší žactvo

1. Krejčiřík (Břeclav),  2. Hoch (Kobylí), 3. Himal (Jevišovka), 4. Šíblová (Kobylí), 5. – 8. Svoboda (Klobouky), 9.- 16. Dohnálek, Blažek Petr (Kloboky) , ......

 Soutěž útěchy

1. Vodáková (Klobouky)  2. Blažek David (Klobouky)

 

    Děkujeme všem, kteří se našeho turnaje zúčastnili. Moc jste nás potěšili. Setkání sportovců přináší nezapomenutelné zážitky a  díky nim vznikají často přátelské vztahy až do konce života.

    Děkujeme také panu Ing. Pavlu Halasovi, který celý turnaj trpělivě řídil.

Těšíme se na další setkání.

 

Fotogalerie zde: