Žebříčkové turnaje pokračovaly mladším žactvem a dorostem

09.05.2016 20:49

  Jaro již dávno vystrčilo svoje drábky, ale stolní tenis už dávno není jen zimním sportem. Potvrdily to žebříčkové turnaje JmK, které se hrály I za účasti naší mládeže tento víkend.

Žebříčkový turnaj dorostu

Sobota 7.5.2016 hala TTC MS Brno

    Nominaci na žebříčkový turnaj dorostu obdržel zástupce našeho oddílu Petr Svoboda. Ze dvanácti přihlášených se na poslední chvíli odhlásil jeden z favoritů Filip Hromek z SKST Hodonín. V dorostenkách byla situace ještě horší. Tato kategorii se z důvodů omluv vůbec nehrála.

    V prvním stupni byli dorostenci nalosováni do dvou skupin. Petr měl následující soupeře: Zukal Adam (KST Blansko), Rygl Ondřej (Sokol Brno), Larenc David (SKST Hodonín) a Podrazil David ( SKST Hodonín). Skupinu vyhrál bez porážky se skorem setů 12:5. Postoupil do II. stupně bez porážky.

    Zde byl jasně nejlepším hráčem Filip Růžička (SKST Hodonín), hrající druhou ligu mužů v Hustopečích, který neztratil ani set. Petr prohrál právě s Růžičkou a ještě s Vaculíkem z MS Brno. Získal 8 bodů a nečekaně, ale zaslouženě obsadil krásné druhé místo. Na stupních vítězů byl ze všech hráčů nejmladší.

Pořadí na prvních třech místech:

    1.    Filip Růžička          SKST Hodonín

    2.    Petr Svoboda        Sokol Klobouky u Brna

    3.    Adam Zukal            KST Blansko

Žebříčkový turnaj mladšího žactva

Neděle 8.5.2016 sportovní hala Želva v Dubňanech
 

    V Dubňanech měl náš oddíl rovněž zastoupení. V kategorii mladších žáků obdržel Ondřej Klímek divokou kartu a mezi mladší žákyně se z řady náhradnic dostaly do nominace Aneta Knappeová a Lucie Pilátová.

    Systém soutěže byl shodný s dorostem. V mladších žácích Ondra byl nalosovaný do skupiny B, ve které měl následující soupeře: Bureš Martrin (Jiskra Strážnice), Pijáček Lukáš (SKST Hodonín), Maněk Marek (MSK Břeclav), Benda Vojtěch (SKST Hodonín), Svoboda Jakub (Jiskra Strážnice). Ve skupině skončil na 3. místě, když porazil Pijáčka, Maňka a Svobodu. Postoupil do II. stupně, ve kterém hrál o 1. až 6. místo. Ondra potvrdil, že udělení divoké karty si zasloužil a celkově se umístil na 6. místě.

    V kategorii mladších žákyň obsadila Aneta Knappeová 8. místo a Lucie Pilátová byla na 9 místě.

    S výsledkem a umístěním naší mládeže mezi špičkou JmK můžeme být spokojeni. Aby tato umístění byla potvrzena a hlavně, aby naši sportovci dosahovali ještě kvalitnějších výsledků, je nutné stále poctivě a zodpovědně trénovat. Příležitost k tomu již bude na dalších trénincích, turnajích a na našem tréninkovém kempu, který se uskuteční v termínu od 4. do 8. července 2016 v tělocvičně ZŠ Klobouky u Brna.